Интервю с Шеф Влади Тодоров

Актуализирано: 6.09.2020 г.

Едно свежо и задълбочено интервю с нашият Председател Шеф Владимир Тодоров

 

"За Главният Готвач няма значение дали готви за Бил Клинтън или бате Гошо, важното е клиентът да обича хубавата храна"Главният готвач Владимир Тодоров е само на 25 години, но вече с богат трудов стаж зад гърба си. Печелил е приза "Готвач на България" в надпревара с повече от 130 негови колеги и много други награди. Стажувал е в ресторанти в Холандия, САЩ и Белгия. В момента работи като главен готвач в столично заведение. Никога не се е съмнявал какъв иска да бъде в живота и може би за това лесно покорява върховете в кулинарията.

За него е важно да готви за хора, които обичат да се хранят и не дели клиентите си. Тогава би могъл да ги изненада с храна, съставена от качествени продукти, умел баланс между традиция и иновативност и щипка авантюризъм. Ресторантът го събира и с приятелката му в живота. Житейските трудности по време на стажовете му в чужбина не го отказват, но предпочита да се завърне в България, може би и затова пречупва иновативната кухня през традиционната българска.

Една от тайните на успеха му се крият в приготвянето на сезонни ястия с качествени продукти. Предстои му участие във Фестивала на розовия домат, организиран от METRO. Той ще се състои на 15 септември, от 11 часа, в Княжеската градина на София и там шеф Тодоров ще демонстрира уникални рецепти.

Как се става голям готвач, шеф Тодоров споделя в интервю за Dir.bg, в което ще намерите и любопитни моменти за живота му, гафовете в професията, нужните качества, за да ръководиш екип, както и някои тънкости при готвенето.


 


Цялото интервю може да прочетете в сайта на Dir BG - Към Интервюто

35 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички