Интервю с Шеф Йордан Касабов

Харизматичният ни симпатяга и Главен Секретар Шеф Йордан, споделя интересни подробности около опита си в кухнята.

"Качественият продукт, а не цената определят добрата храна."

 

С българска качествена, вкусна, здравословна и модерна храна главният готвач Йордан Касабов иска да радва клиентите си. Само от шест месеца е в България, като през първите три е работил при шеф Андре Токев. Ще демонстрира уменията си на Фестивала на розовия домат, организиран от METRO. Събитието ще се състои на 15 септември, от 11 часа, в Княжеската градина на София. Това е и поводът да разговаряме с него. Това е първото му и единствено досега изявление пред българска медия.

Наскоро Йордан Касабов започна работа като главен готвач на ресторант "Urban Table" в столичния парк „Заимов”. Той сподели пред Dir.bg какво го е привлякло:

"В този ресторант имат концепция, която е за истинска и здравословна храна с ясен произход. На мен това ми харесва. Не мисля, че всичко е био продукти, но поне се знае откъде идва продуктът и какви обработки преминава, преди да е стигнал до нас. Работи се с правила, при които примерно не трябва да има два протеина в една чиния, както и не повече от един - два въглехидрата. Термичната обработка трябва да бъде възможно най-ниска, за да се запазят вкусовите и хранителни качества на продукта. Това ме привлече".


 

Цялото интервю може да прочетете в сайта на Dir BG - Към Интервюто

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички