Шефс Клуб София на Гастрономикс 2020

Имахме честта да представим Шефс Клуб София, на гостите и присъстващите най -големият кулинарен форум в България, Гастрономикс 2020.


 

Невероятно беше чуството да покажем идеите, целите и мечтите на нашият клуб. Минахме през важни за нас точки като начините по които ще продължаваме да съграждаме клуба, важността да имаме отворена и вдъхновяваща общност от хора за които кулинарията е изкуство.


Представянето мина под надслова на темета ни: "Вкусове, преоткрити в традициите" - Темата е наситена с ароматите и вкусовете на българската кухня, там където традициите се преплитат, пречупени през призмата на младият ни дух за иновация и уважение към храната.Шеф Йордан Касабов и Шеф Велизар Малинов показаха креативни, задълбочени ястия и техники по темата която е присърце в гилдията ни.

Шеф Йордан говореше за забравените зърнение култури, които бавно се завръщат на нашата трапеза и по-точно: лимец.


 

Показа техники на извличане на хлорофил от стеблата кейл и араньира ястието си с още един забравен български деликатес: ахчак, специалитет от овче мляко.

 

Шеф Велизар показа как се е запленил по любовта си към Тиква Рачел и всъшност как калциевият дихлорид и неговите разновидности се използва при приготването на много деликатеси по света. Измайстори една красива чиния в която вплете и други български продукти и рецепти, представени в негов стил.

22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички