Шефс Клуб София на Гастрономикс 2020

Имахме честта да представим Шефс Клуб София, на гостите и присъстващите най -големият кулинарен форум в България, Гастрономикс 2020.


Невероятно беше чуството да покажем идеите, целите и мечтите на нашият клуб. Минахме през важни за нас точки като начините по които ще продължаваме да съграждаме клуба, важността да имаме отворена и вдъхновяваща общност от хора за които кулинарията е изкуство.


Представянето мина под надслова на темета ни: "Вкусове, преоткрити в традициите" - Темата е наситена с ароматите и вкусовете на българската кухня, там където традициите се преплитат, пречупени през призмата на младият ни дух за иновация и уважение към храната.Шеф Йордан Касабов и Шеф Велизар Малинов показаха креативни, задълбочени ястия и техники по темата която е присърце в гилдията ни.

Шеф Йордан говореше за забравените зърнение култури, които бавно се завръщат на нашата трапеза и по-точно: лимец.Показа техники на извличане на хлорофил от стеблата кейл и араньира ястието си с още един забравен български деликатес: ахчак, специалитет от овче мляко.


Шеф Велизар показа как се е запленил по любовта си към Тиква Рачел и всъшност как калциевият дихлорид и неговите разновидности се използва при приготването на много деликатеси по света. Измайстори една красива чиния в която вплете и други български продукти и рецепти, представени в негов стил.

4 преглеждания0 коментари

Партньори

Bulgarian Association of Professional Chefs
Zmeeborets
Olimport-logo.jpg.png
Microgreens Bulgaria
Freeze Dried Dot Bg
2 Storks Bulgaria

@ 2021 - Chef's Club Sofia. All rights reserved.

а. 18 Ангел Кънчев, 1000 София, България

т. +359 (0) 899 835 190

е. chefsclubsofia@gmail.com

f. Chefs Club Sofia