Рене Редзепи и MAD Foundation


Трудно бихме си представили кулинарния свят без Noma. Когато ресторантът отворя за пръв път врати през 2003, идея му бе да предизвика Стария Световен ред на кулинарията и да ознаменува скандинавските продукти. На следващата година, Новата Скандинавска кухня е родена с фокус към простотата, свежестта и сезонността. Сега концепцията на сезонната кухня е толкова популярна в цял свят, че чак е "банална", но през 2003, 25 годишният Рене Редзепи и ресторантьорът Клаус Майер са на път да променят всичко.


И го правят.


2006 година ресторантът дебютира в The World's 50 Best като застава на 33-та позиция в класирането и след това печелейки номер едно, 4 години подред, от 2010 до 2014.


MAD Academy обаче е нещо сигурно, за което малко от вас може да са чували.

През 2011г. Рене Редзепи основава MAD Foundation, която е организатор на ежегодния MAD Symposium.

МАD e oрганизация с нестоманска цел, която обединява заедно глобалната кулинарна общност със социално съзнание, чувство на любипитност и глад за промяна.


От началото на тази година е вече факт и другата инициатива на Редзепи и екипът му. MAD Academy е училище, в подкрепа на хранителната индустрия и гостоприемството, като предоставя знания и инструменти за позитивна промяна.


В момента е открит периода за кандидастване и това ще бъде така до 13-ти март. Има две програми Ръководство и Бизнес(Leadership & Business), и Околна среда и Устойчивост (Environment & Sustainability). Удобрените кандидати ще получат подтвърждение до 1-ви май, а датите на програмите са септември или октомври.

За момента и двете програми се финансират от Датското Министерство и MAD Foundation и е напълно безплатно.


Нека като общество и като професионалисти бъдем по обединени, отговорни и загражени един за друг, и околната ни среда. За един по-добър, по-вкусен свят.


" I think one of the most dangerous things for creativity, is routine." Rene Redzepi33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички