Проект Chef's Club Video Academy

Здравейте колеги и съмишленици,


Имаме невероятното удоволствие да ви представим проекта, които подготвяхме последните седмици за Професионалните училища по ресторантьорство и хотелиерство. Това са видео уроци, които са базирани на учебният план на училищата, като сме се постарали да обновим терминологията и технологичния процес. Поради създалата се ситуация и липсата на дигитален учебен материал голяма част от учебната практика по кулинарно производство не се преподава на учениците. Това ни мотивира да създадем проект за дигитална видео библиотека от рецепти, които да дадат възможност на учениците да усвоят учебният материал и така да ги насърчим да продължат да надграждат своята кулинарна креативност сами, дори и във вкъщи.Рецептите на този етап са създадени по плана за 10ти и 11ти клас и при добра приемственост от страна на училищата, ще продължим да надграждаме дигиталната видео библиотека, за да съумеем да създадем една богата база данни от видео уроци, които да са достъпни за учителите и учениците, както при епидемични условия на обучение, така и при редовните учебни занятия.

Вярваме, че това е само първата стъпка от многото за партньорство и колаборация с професионалните училища, за създаване и утвърждаване на професионални отношенията между готвачи и ученици, привърженици на професионалната и природосъобразната етика, лоялност, уважение и колегиалност, за издигане на престижа на професията ни и най-вече за подготовката и мотивацията на учениците от професионалните гимназии.

 

Този проект е осъществен с помощта на Unilever Food Solutions, METRO Bulgaria, Hotograph и невероятната подкрепа на колеги, съмишленици и членовете на Шефс Клуб София.

836 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички