вт, 28.01 | Inter Expo Center

Gastronomix 2020

GastronomiX 2020 е четвъртото поредно издание на единствения по рода си у нас кулинарен форум за професионалисти. За поредна година форумът се провежда в рамките на изложението за хотелско и ресторантско оборудване – СИХРЕ.
Registration is Closed
Gastronomix 2020

Дата и час

28.01.2020 г., 10:00 ч. – 31.01.2020 г., 22:00 ч.
Inter Expo Center, Inter Expo Center

Информация

 👨‍🍳  GastronomiX  - единственият по рода си форум за висша кулинария у нас 📅 28-31 януари 2020, част от международно изложение СИХРЕ 📌 Интер Експо Център

GastronomiX 2020 е четвъртото поредно издание на единствения по рода си у нас кулинарен форум за професионалисти. За поредна година форумът се провежда в рамките на изложението за хотелско и ресторантско оборудване – СИХРЕ. Форумът се състои от майсторски класове на световни и български шеф-готвачи и експерти, както и от презентации с демонстрационно готвене на различни актуални теми. GastronomiX популяризира българската висша кухня и е място за среща и контакти на професионалната кулинарна общност в България. Сред основните акценти на GastronomiX 2020 са еко отговорностите на ресторантите и шеф-готвачите, както и балканската кухня. В рамките на GastronomiX 2020 ще се проведе и Bocuse d’Or България – националната квалификация за най-престижното професионално кулинарно състезание в света Bocuse d’Or, което се организира на всеки две години.

👨‍🍳 През 2020 година сред световноизвестните гости на кулинарния форум ще бъде Паоло Касагранде – основател на ресторант „Ласарте“ в Барселона, удостоен с 3 звезди Michelin. В ранните си години той работи в ресторанти в Италия и усъвършенства уменията си в Милано, Лондон и Париж. Неговата добра и усърдна работа начело на добре познатия ресторант Ritz-Carlton M. B. в Абама (Канарски острови) води до спечелването на първата му звезда Мишлен за ресторант. Сред звездните готвачи е и най-успешният български шеф-готвач - Емил Минев, дирижирал престижни ресторанти в Англия, Дубай, Япония и Малдивите. Днес той е директор на кулинарната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях. В звездния състав се включва и шеф Нихад Мамеледжа, създател на Асоциацията на шеф-готвачите в Босна и Херцеговина, начело на ресторант Fusion и хотел Мариот в Сараево. Четвъртото звездно име в състава е шеф Алтин Пренга - собственик на легендарния ресторант Mrizi I Zanave във Фища. В Италия шеф-готвачът е обявен за един от революционерите на храната, заради приноса му в развитието на фермерското производство в района.

🔜 Това са само част от лекторите на GastronomiX 2020. Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието!

Посетете СИХРЕ 2020 и бъдете част от майсторските класове. ✍️ Направете своята онлайн регистрация -> тук

Споделете събитието